Жителям Николаева и Николаевской области разъяснили, кто и как сможет получить льготы на жилищно-коммунальные услуги

06.11.2019
1886
Жителям Николаева и Николаевской области разъяснили, кто и как сможет получить льготы на жилищно-коммунальные услуги

С 01 октября этого года Кабинетом Министров Украины введен в действие механизм предоставления льгот на оплату жилищно-коммунальных услуг в денежной форме, который предусматривает параллельное функционирование двух систем предоставления льгот в денежной форме - наличной и безналичной.

В сообщении Николаевской ОГА говорится:

З метою спільного обговорення нововведень в законодавстві та уникнення будь-якої соціальної напруги з даного приводу, сьогодні, 6 листопада, заступниками голови облдержадміністрації Валентином Гайдаржи та Олександром Трайтлі проведено спільну зустріч з представниками ветеранських організацій, органів соціального захисту населення та підприємствами-надавачами житлово-комунальних послуг.

«Через певні технічні причини у жовтні не вдалося своєчасно нарахувати пільги частині громадян пільгової категорії. Однак люди у жодному разі не повинні хвилюватися через це тимчасове непорозуміння, адже ситуацію буде обов’язково виправлено вже цього місяця. Пільги ніхто не відміняв. Людям потрібно це донести. Тому я хочу закликати і органи соцзахисту, і підприємства-надавачів послуг провести активну роз’яснювальну роботу серед населення та довести до їх відома всю необхідну повну інформацію щодо нового механізму призначення пільг», - закликав присутніх Валентин Гайдаржи.

Як пояснила директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Єльчієва, пільги у безготівковій формі призначатимуться громадянам, які відповідно до законодавства мають право на пільги, в автоматичному режимі.

 

Для цього АТ «Ощадбанк» вестиме у відповідних автоматизованих системах обліку банку персоніфікований облік пільговиків та коштів, які надходитимуть на рахунок для виплати пільг, для кожного пільговика індивідуально.

Щомісяця до 18 числа «Ощадбанк» здійснюватиме переказ коштів на надавачів комунальних послуг та надсилатиме одержувачу субсидії і пільг смс-повідомлення про стан розрахунків за послуги із зазначенням даних про наявний залишок платежу за кожним видом послуги.

 

Зазначену інформацію громадяни також можуть отримати на офіційному сайті банку https://www.oschadbank.ua  в кабінеті субсидіанта (пільговіка), або в Контакт-центрі Ощадбанку за телефоном 0 800 21 08 00 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів на території України).

 

Для того, щоб отримувати пільги у грошовій формі, пільговику потрібно до початку опалювального періоду (до 15 жовтня) подати заяву до органу соціального захисту населення, в якому він перебуває на обліку, та зазначити у ній виплатні реквізити.

У разі неподання відповідної заяви у визначений термін, на період опалювального періоду пільговик користуватиметься пільгами у безготівковій формі.

Якщо ж у цей час пільговик виявить бажання перейти на отримання пільг у грошовій формі, він має право подати відповідну заяву до органів соцзахисту до 15 травня.

Виплата пільги у грошовій готівковій формі буде здійснюватися з початку опалювального (неопалювального) сезону шляхом перерахування органом соціального захисту населення коштів на рахунок пільговика, відкритий в установі уповноваженого банку, або через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта».

Пільговики, яким надається пільга у грошовій формі, зобов’язані сплачувати щомісяця вартість фактично спожитої послуги з урахуванням суми пільги, перерахованої надавачам комунальних послуг або виплаченої таким пільговикам готівкою.

У разі отримання від надавачів комунальних послуг інформації про наявність простроченої понад місяць (на дату надання такої інформації) заборгованості з оплати послуг (внесків/платежів), сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн), у пільговиків, які отримують пільгу у готівковій формі, виплата пільги з наступного опалювального (неопалювального) сезону буде здійснюватися у грошовій безготівковій формі.

Зазначимо, що за отриманням інформації про будь-які питання, пов’язані з нарахуванням пільги, пільговики повинні звертатися до органів соціального захисту населення за місцем перебування на обліку.

За отриманням інформації про спожиті послуги, нараховані суми за послуги, розмір заборгованості (переплати) пільговики звертаються до підприємств-надавачів комунальних послуг.

За отриманням інформації про операції, здійснені за обліковим записом пільговика щодо перерахування коштів надавачам комунальних послуг, пільговики звертаються до АТ «Ощадбанк». Інформація надається в порядку, визначеному АТ «Ощадбанк».

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3601
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7847
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
6004
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6808

Новости партнеров

Вверх