Вячеслав Бонь: «2018 год для Николаевской области стал годом прорыва по внедрению инклюзивного обучения»

26.01.2019
1077
Вячеслав Бонь: «2018 год для Николаевской области стал годом прорыва по внедрению инклюзивного обучения»

Для Николаевской области 2018 год стал годом абсолютного прорыва в вопросах внедрения и организации инклюзивного обучения.

В сообщении Николаевской облгосадминистрации говорится:

      Інклюзивно-ресурсні центри, інтерактивне та медичне обладнання, науковий дослідно-практичний центр «Рінохаб» - це результати підтримки області Президентом України Петром Порошенком, першою леді Мариною Порошенко та чіткій позиції голови ОДА Олексія Савченка.

       Про це заявив перший заступник голови Миколаївської обласної державної адміністрації В’ячеслав Бонь, коментуючи участь представництва Миколаївщини у Всеукраїнській Раді з інклюзивної освіти. 

      В’ячеслав Бонь наголосив, що питання освіти і інклюзивного навчання є одними з пріоритетних у роботі команди голови Миколаївської ОДА Олексія Савченка. Саме тому 2018 рік – рік освіти та інклюзивного навчання став справжнім проривом щодо впровадження інклюзії у навчальних закладах у регіоні.

«Розуміючи актуальність даного питання, в 2018 році ми розробили та прийняли Програму розвитку інклюзивної освіти, що дозволило здійснити справжній прорив щодо впровадження інклюзивної моделі навчання», - сказал Вячеслав Бонь.

      Минулоріч на інклюзію виділено 16,2 млн. грн., з яких 7 млн. грн. - кошти з обласного бюджету на облаштування інклюзивно - ресурсних центрів сучасними засобами та обладнанням, створення у закладах освіти ресурсних кімнат та медіатек.

«Я дякую Фонду Порошенка й особисто Марині Анатоліївні за співпрацю і підтримку, оскільки завдяки участі у проекті, ми отримали додаткові можливості. У рамках підписаного меморандуму було заплановано створення в області 17 інклюзивно- ресурсних центрів. Сьогодні таких центрів вже 19. У 2019 році їх буде щонайменше 22», - прокомментировал Вячеслав Бонь.

      Крім того, втричі збільшено кількість дітей з особливими потребами, яких інтегровано в освітнє середовище, та закладів освіти, які реалізують модель інклюзивної освіти.

      Введено 103 посади асистента вчителя у закладах загальної середньої освіти та 27 посад асистентів вихователя у закладах дошкільної освіти.

      В’ячеслав Бонь зауважив, що Миколаївщина, як і всі області України, зацікавлена у створенні безперешкодних умов для навчання дітей з особливими освітніми потребами, і продовжує активну роботу у цьому напрямку.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7646
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5940
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6761

Новости партнеров

Вверх