В Снигиревской колонии провели контрольное приготовление пищи, замначальника учреждения провел оценку вкусовых свойств еды
В Снигиревской исправительной колонии пища готовится с соблюдением технологий последовательности закладки продуктов в котел, а вкусовые свойства удовлетворительные и соответствуют фактическому выходу готовых блюд.
Об этом сообщается на официальной странице ДУ Снігурівська виправна колонія-5:
06 лютого 2019 року в державній установі «Снігурівська виправна колонія (№5)» було проведено контрольне приготування їжі. Метою даного заходу було проведення практичного заняття з начальником їдальні, кухарським складом та іншим персоналом їдальні з організації харчування осіб, які тримаються в установі. Перед початком проведення контрольного приготування їжі було перевірено стан їдальні, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, справність технологічного та холодильного устаткування, наявність і зберігання продовольства на складі.
Сам процес контрольного приготування їжі було умовно поділено на три періоди: підготовчий, який зайняв за часом проміжок від попереднього до чергового приготування їжі; виконавчий, тобто безпосереднє проведення контрольного приготування їжі; та кінцевий - документальне оформлення результатів контрольного приготування їжі. Згідно меню-розкладки готувались такі страви: борщ, каша пшенична з підливою, салат з капусти.
По закінченню роботи заступник начальника установи з інтендантського та господарського забезпечення майор внутрішньої служби В’ячеслав Король зробив детальний аналіз проведеної роботи та провів оцінку смакових властивостей їжі. За висновком їжа приготовлена з дотриманням технологій послідовності закладання продуктів у котел, а смакові властивості задовільні та відповідають фактичному виходу готових страв.