Суды в Николаеве подключат в Реестр территориальной общины

12.11.2019
1575
Суды в Николаеве подключат в Реестр территориальной общины

В Николаеве подписали меморандум о сотрудничестве между городским советом, департаментом по предоставлению административных услуг территориальным управлением Государственной судебной администрации в Николаевской области.

В сообщении Отдела информационного обеспечения Департамента городского головы говорится:

Участь у заході взяли Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, директор департаменту надання адмінпослуг Дмитро Лазарєв, начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Миколаївській області Олексій Сальніков, також була присутня керівник апарату Заводського районного суду міста Миколаєва Наталія Ніколаєва.

- Підписання меморандуму стане початком співпраці задля якісного виконання функцій та повноважень, покладених на нас державою. Це стосується підключення судів міста Миколаєва, а в подальшому, можливо, й області до Реєстру територіальної громади. Як результат – оперативне отримання інформації про зареєстрованих осіб, економія часу та бюджетних коштів, - розповів директор департаменту надання адмінпослуг Дмитро Лазарєв.

За його словами, дуже велика кількість запитів про надання інформації до ЦНАПу надходить саме від суддів. Це стосується безпосереднього виконання їх функцій. У зв’язку з великим навантаженням та згідно до законодавства, відповідь може надаватися протягом 30 днів. Тоді як при наявності доступу до Реєстру територіальної громади міста Миколаєва протягом кількох секунд можна отримати необхідну для роботи інформацію.

Начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Миколаївській області Олексій Сальніков підкреслив, що робота з Реєстром територіальної громади надасть можливість розвантажити суди, зменшити документообіг, скоротити бюджетні видатки на ці послуги.

- Нині у нас першочергове завдання – інформатизація судів. Пілотний проєкт стартує з Заводського районного суду міста Миколаєва, адже саме він найбільш завантажений, - сказав він. Його підтримала і керівник апарату Заводського районного суду міста Миколаєва Наталія Ніколаєва. За її словами, важливим результатом співпраці стане скорочення термінів розгляду справ, що зручно, перш за все, для миколаївців.

Олександр Сєнкевич підкреслив, що міська влада активно працює над тим, щоби послуги, які надає держава, органи місцевого самоврядування, органи судової влади, робили життя миколаївців простішим та комфортнішим.

- Це означає не ганяти людей за довідками, не змушувати стояти в чергах. Нас об’єднує спільна мета – покращити сервіс кожної організації. Дякую Державній судовій адміністрації та Заводському районному суду за цей рішучий крок, - сказав Олександр Сєнкевич. – Перед департаментом з надання адмінпослуг стоїть завдання запровадити таку форму роботи в усіх державних та муніципальних установах, нотаріальних органах, аби взагалі викорінити «славнозвісну» довідку форми 3.

Мер нагадав, що в Україні досі не існує єдиного державного демографічного реєстру. Натомість, є 36 різних реєстрів, не пов’язаних між собою. Тому у Миколаєві розробили та запровадили Реєстр територіальної громади міста на базі реєстру виборців 2016 року.

До ЦНАПу надходить чимало запитів від громадян про надання інформації щодо місця реєстрації. ЦНАП сформував перелік тих, хто найчастіше вимагає від містян таку довідку. З’ясувалося, що на першому місці – департамент праці та соціального захисту населення міськради.

Тож, саме його першим під’єднали до Реєстру. Наступним стало КП «Миколаївводоканал». Сьогодні дійшла черга до судів – теруправління Державної судової адміністрації пішло назустріч міській владі та вирішило взяти участь у пілотному проєкті. Що планують робити надалі, розповів Дмитро Лазарєв. Так, триває підключення нотаріусів до Реєстру територіальної громади. Від них надійшло більше 180 заявок.

- Крім того, є запит від Миколаївської ТЕЦ. А сьогодні відбудеться нарада щодо підключення Миколаївгазу, під час якої обговоримо технічні питання. Наступною, сподіваюся, буде Державна виконавча служба, - повідомив директор департаменту.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7647
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5940
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6761

Новости партнеров

Вверх