Продолжаются отчеты мэра Николаева: Александр Сенкевич встретился с жителями Центрального района

25.10.2019
1472
Продолжаются отчеты мэра Николаева: Александр Сенкевич встретился с жителями Центрального района

На этот раз на встречу с мэром Николаева Александром Сенкевичем пришли жители Центрального района. Традиционно руководитель города начал с отчета и особое внимание уделил собравшихся на том, что городские власти сделали в течение последних четырех лет.

В сообщении Отдела информационного обеспечения Департамента городского головы говорится:

Зокрема, йшлося про якість питної води в Миколаєві, про ремонти мереж водопостачання і водовідведення, які робляться за рахунок ЄБРР. Цим і пояснюються численні розриття в центрі міста, які викликають стільки незадоволення городян. Втім мережі за десятки років експлуатації вже у такому стані, що сьогодні масово виходять з ладу.

Тимчасові незручності вже у недалекому майбутньому обернуться більш високою якістю і надання послуги по водопостачанню, і самої води.

Миколаївці вже встигли оцінити новий муніципальний транспорт – Олександр Сєнкевич поставив питання, хто вже ним користувався.

Люди відреагували із задоволенням: так звані «зелені» автобуси зручні, комфортні, ходять за розкладом.

Мер розповів, що вже до кінця поточного року буде запущена тролейбусна лінія навколо мікрорайону Намив.

А в наступному будуть продовжені роботи по прокладенню тролейбусної лінії до Корабельного району. Зараз вже встановлені опори, до яких будуть кріпитися лінії. По цьому маршруту – аби поєднати комунальним транспортом місто і Корабельний район – будуть запущені тролейбуси з автономним ходом. Тобто до Корабельного району – тролейбус, який надалі перетворюється на автобус. В 2020 місто має придбати такий транспорт. Переговори тривають. В цьому контексті важливою видається перспектива впровадження електронного квитка. Хоча досі спроби ввести цей спосіб оплати транспортних послуг були марними.

Але це є ілюстрацією того, що не все абсолютно у місті залежить від рішень особисто мера, тим більше працівників виконавчої влади.

На жаль, типова ситуація, коли люди навіть не знають прізвища депутата від свого округу.

Тому відповідно не знають, до кого звертатися по вирішення своїх проблем. Зі своїми проблемами учасники зустрічі зверталися до міського голови у другій половині зустрічі.

Питання лунали різні: від суто особистих до таких, які хвилюють все місто, не тільки окремий мікрорайон. Звісно, озвучували найболючіше.

Так, до мера звернулася жінка, що мешкає по вулиці Заводській, 35. Там вже кілька місяців триває конфлікт між місцевими жителями і бізнесменами, які будуть галерею для зерна. Через її функціонування все довкола вкривається пилом, людям важко дихати, діти не можуть гуляти на вулиці. На жаль, поки ситуація свого розв’язання не знайшла.

- Міська влада вже провела зустріч з однією з кампаній, що будує там свій бізнес. Вони готові до співпраці в випадку, якщо до вирішення проблеми підключаться і інші. Ми звернулися до допомогу у цьому питанні до народного депутата від цього округу Олександра Пасічного. Просимо його посприяти у передачі покинутого дитячого садочку у власність міста. Тоді ми зможемо сформувати цікаві пропозиції. Натомість чекати від представників бізнесу інвестицій, які можна спрямувати на вирішення вашої проблеми, - розповів Олександр Сєнкевич.

Традиційно багато питань викликає питання надання житлово-комунальних послуг, робота управляючих кампаній, формування тарифів.

Зокрема, жителі багатоповерхівок цікавилися, чому певний час тому тариф на вивезення сміття був виключений з загального тарифу; хто має під час підготовки до опалювального сезону наводити лад у під’їзді; чому зростає тариф на обслуговування будинків; чому міська влада не квапиться ремонтувати дахи і підвали.

- На жаль, після того, як відбулася масова приватизація квартир, більшість людей так і не зрозуміла, що відтепер відповідальність за дахи, під’їзди, підвали, і багато чого іншого тепер на них самих. Жителі приватного сектору не вимагають від нас ремонту своїх дахів. Тому що розуміють – це їх особиста справа. Так само і у вашому випадку – ви приватизували квартири і стали власниками не тільки свого житла, а і співвласниками дахів, підвалів, прилеглої території тощо. Аби все це було у гарному стані, кращий шлях сьогодні – створення ОСББ. І міська влада допомагає і буде допомагати тим, хто вже це зробив. Є гарні приклади. Є голови ОСББ, які управляють не одним, а двома, трьома, семи будинками. Зверніться до них по допомогу. Я впевнений, вони не відмовлять, а у ваших будинків буде гарний управитель. До речі, ОСББ сьогодні можуть самі і тарифи встановлювати. Щодо критиків «високого» тарифу у п’ять з половиною гривень, можу додати: це економічно обґрунтований тариф, який дозволить вам не тільки прибирати прибудинкову територію, а і обслуговувати мережі, міняти труби, ремонтувати під’їзди. Тому рішення – з вами, - зазначив міський голова.

Важливо те, що під час таких зустрічей все частіше лунають не тільки запитання і вимоги до міського голови і всієї міської влади в цілому, а і пропозиції від мешканців міста по облаштуванню життя у Миколаєві.

Олександр Сєнкевич подякував всім за активну позицію, за бажання бачити Миколаїв успішним містом.

- Миколаїв – це не власність мера. І не потрібно чекати міського голову, аби прибрати у себе під вікнами амброзію. Я був навесні за межами міста. Люди в селі намагаються зробити так, аби чистим, охайним було не тільки подвір’я, а довкола нього. Ми можемо робити те ж саме. Тільки разом ми зможемо зробити наше місто чистим, красивим, привабливим. Яким буде Миколаїв, залежить від нас усіх. Все у нас буде добре!

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3599
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7816
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5997
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6805

Новости партнеров

Вверх