Представители миссии JICA в Украине презентовали проекта строительства моста через Южный Буг в Николаеве

02.08.2019
3579
Представители миссии JICA в Украине презентовали проекта строительства моста через Южный Буг в Николаеве

Представители миссии JICA в Украине презентовали результаты исследований в рамках проекта строительства моста через Южный Буг в Николаеве. Рабочая встреча состоялась в Николаевском городском совете.

В сообщении Отдела информационного обеспечения Департамента городского головы говорится:

Японське агентство міжнародного співробітництва JICA представляли головні консультанти консалтингового агентства Central Consultant — Масахіро Накаі та Аокі Сатоши. Миколаїв та Миколаївську область — міський голова Олександр Сєнкевич, заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Валентин Гайдаржи, віце-мери Юрій Степанець та Юрій Андрієнко, директор департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко, директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв, начальник управління земельних ресурсів Сергій Бондаренко, депутат Миколаївської міської ради Наталія Горбенко.

Команда JICA працювала над дослідженнями в рамках реалізації проекту будівництва об’їзного мосту через Південний Буг із травня минулого року. Сьогодні фахівці представили детальний звіт про виконану роботу.

Презентація тривала близько трьох годин.

— Наша мета — збудувати міст, що слугуватиме довгі роки, та навіть через століття залишатиметься безпечним і зручним. Ми повторно провели детальні дослідження та тестування, щоби максимально усунути всі неточності та об’єктивно оцінити нашу роботу, — сказав пан Накаі. — Зокрема, повторно дослідили ризики зсувів ґрунту та ще раз виконали розрахунки критеріїв оцінювання. Сьогодні нам із вами треба обговорити пріоритетність маршруту, за яким будуватиметься мостовий перехід. У результаті реалізації проекту буде усунено проблему з заторами в місті Миколаєві, а також покращено транспортну розв’язку на півдні Україні.

Фахівці проаналізували переваги та ризики чотирьох маршрутів, які раніше було визначено як оптимальні.

Під час презентації пан Масахіро Накаі неодноразово наголошував, що основний принцип будівництва в Японії — уникати будь-яких робіт у зоні зсуву ґрунтів.

Через це в Миколаєві було проведено додаткове дослідження, а динаміку деформації ґрунту відслідковують дотепер.

Дослідження складається з 22 пунктів, і більша його частина вже завершена. Слід зауважити, що спеціалісти чітко дотримуються встановленого графіку.

Фінальний звіт буде представлено в листопаді 2019 року.

Японські фахівці детально розповіли про критерії оцінювання можливих маршрутів будівництва мостового переходу та формули, що для цього застосовувалися.

За кожним критерієм виставляли бали, які дозволять об’єктивно визначити пріоритетність.

Серед критеріїв за основними категоріями: ефективність проекту (витрати та прибуток), середовище його реалізації (технічні аспекти будівництва, ризик виникнення зсувів ґрунту), обсяг перевезень та зміна пропускної здатності наявних транспортних магістралей, необхідність відселення мешканців прилеглої території, рівень шуму та вібрації під час будівництва та експлуатації споруди, вплив на навколишнє середовище, безпека проходження суден Південним Бугом, обмеження у використанні повітряного простору, відповідність Генеральному Плану міста Миколаєва та інші.

Учасники робочої групи заслухали інформацію про результати досліджень та детально розглянули всі чинники, представлені головними консультантами японського консалтингового агентства Central Consultant.

— Ми заслухали інформацію про переваги та ризики чотирьох маршрутів, що можуть бути обрані для будівництва мостового переходу через Південний Буг. На думку експертів, основним ризиком під час будівництва та експлуатації є наявність зон зсувів ґрунту, а також можливі перешкоди для проходження суден. Згідно з розрахунками критеріїв оцінювання, наданих фахівцями, найбільшу кількість балів набрав маршрут № 3. Зауважень до методики оцінювання в членів робочої групи не було. Після ретельного розгляду сукупності чинників ми погоджуємося, що найбільш оптимальним є прокладання мостового переходу через Південний Буг саме за цим маршрутом, — підсумував міський голова Олександр Сєнкевич.

За результатами наради сторони підпишуть тристоронній протокол, у якому зафіксують попередні результати обговорення. Також японським фахівцям нададуть додаткову інформацію щодо Генерального Плану міста Миколаєва та земельного кадастру. 

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3599
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7816
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5997
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6805

Новости партнеров

Вверх