Первый замглавы Николаевской ОГА об уволенном Шевченко: «Социальный блок работал вопреки его стараниям»

07.04.2019
675
Первый замглавы Николаевской ОГА об уволенном Шевченко: «Социальный блок работал вопреки его стараниям»

Николаевскую ОГА продолжают сотрясать отголоски скандала, связанного с увольнением заместителя главы обладминистрации Евгения Шевченко.

Перепалка разгорелась на страницах «Фейсбука» после того, как уволенный Шевченко разместил пост с обвинениями в адрес руководства ОГА.

Теперь ответ бывшему коллеге написал первый заместитель главы Николаевской ОГА Вячеслав Бонь. По его словам, к работе Шевченко было много нареканий, в первую очередь, со стороны подчиненных.

«Дивно читати пафосні речі про слова вдячності команді, яка піднімала соціальний блок, від людини яка надмінно принижувала більшу частину своїх підлеглих.

Я дійсно вдячний соціальному блоку за ту роботу, яку вони зробили під час керівництва Шевченка, тому що ця робота зроблена не завдяки, а всупереч всім його старанням. В облдержадміністрації ні для кого не секрет, що керівники підлеглих Шевченку структурних підрозділів певний час з ним пропрацювавши, якщо виникали проблемні питання чи була необхідна порада, йшли до любого із заступників, але не до свого безпосереднього керівника. Причому дуже часто траплялось так, що інші заступники до десятої-одинадцятої години ночі, а то і пізніше, відпрацьовували з підлеглими Шевченка питання соцблоку. В той час, коли сам Шевченко спокійно о 17.00 прямував на вихід з ОДА», - написал Бонь.

Кроме того, Бонь сообщил, что много жалоб на Шевченко было и у глав райадминистраций:

«Дивно читати щось про голів райдержадміністрацій, тому що перші скарги на роботу Шевченка почали приходити саме від них. Спочатку вони заходили по одному, потім стали заходити цілими делегаціями.

Зміст нарікань був приблизно однаковим. Нас визвали на нараду. Ми залишили район, витратили свій робочий день на те, щоб приїхати і взяти участь у нараді, і ми не розуміємо, навіщо нас викликали.

Якоїсь важливої інформації нам не дали.

Завдань нам не поставили. Проблемні питання, з якими ми звернулись, нам вирішити не допомогли.
Допоможіть, будь ласка, з цим Шевченко, бо він цими безтолковими нарадами заважає нормально працювати».

Первый замглавы области утверждает, что единственный человек в ОГА, с которым боролся Шевченко, это сам Шевченко.

«І особливо дивно читати про те, як Шевченко казав «ні».

Взагалі, коли голова облдержадміністрації робить зауваження або пред’являє претензії щодо якогось з напрямків роботи, у профільного заступника є два шляхи:

1.Взяти відповідальність на себе

2. Перекинути відповідальність на підлеглих

Який з двох шляхів є шляхом слабкої та безвідповідальної людини, робіть висновки самі.

Але я точно можу сказати, що Євген Валерійович жодного разу навіть не намагався вступитись хоч за одного зі своїх підлеглих. І всі претензії щодо своїх напрямків прямо переадресовував на свої структурні підрозділи. Як наслідок – одного з підлеглих йому керівників було звільнено. Мінімум ще три керівника писали заяви, але мені з колегами вдалося згладити ситуацію. 
Тому можу впевнено сказати, що в ОДА єдина людина, за яку боровся Шевченко Євген Валерійович – це власне сам Шевченко Євген Валерійович.

До того ж, прикриваючи огріхи в організації власної роботи, він опустився до елементарного цькування та погроз керівнику організаційного відділу, який довгий час виконував обов’язки керівника апарату.

Підсумовуючи, можна сказати, що Євген Валерійович не зміг відбудувати трудові відносини, ні з головами РДА, ні з колегами замами, ні з апаратом ОДА, ні навіть з більшістю зі своїх підлеглих.

Якщо критично себе оцінювати і прислухатись до порад людей, які раз за разом виправляють твої помилки, то все це можна було б виправити і таки відбудувати нормальні робочі відносини. Але коли людина при всіх існуючих проблемах вважає, що в неї «все добре», то шансу на виправлення майже немає. Тому, коли наприкінці січня майже кожні два-три дні стали допускатись помилки, кожна з яких в окремості могла привести до серйозних наслідків, було прийняте рішення про відсторонення Шевченка від керівництва соціальним блоком.

А щодо звільнення, то тут взагалі все просто.

Як вже вказано в офіційному повідомленні, посада кожного з заступників голови ОДА внесена до Номенклатури посад працівників Миколаївської ОДА, перебування на яких потребує надання допуску та доступу до державної таємниці.

Якщо доступ до таємниці скасовано, то посадова особа не може виконувати в повному обсязі свої обов’язки і звільняється.

Доступ до державної таємниці надає та скасовує СБУ. Всі дії облдержадміністрації – це просто прямі наслідки цього скасування.

Але я чомусь не чую претензій до СБУ. Мабуть, це теж наслідок твердої волі, міцного характеру та принципової позиції», - написал Бонь.

Источник: novosti-n.org

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7646
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5940
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6761

Новости партнеров

Вверх