Переваги та сфера використання частотних перетворювачів

05.08.2021
5699
Переваги та сфера використання частотних перетворювачів

Перетворювачі частоти або частотники - це електротехнічне обладнання, основне завдання якого - регулювання і зміна частоти напруги. Основне призначення подібних приладів - це зміна частоти і швидкості обертання крутного моменту в машинах. Асинхронні двигуни широко використовуються в якості приводів промислового устаткування, в насосах, а також регулюючої арматури на виробництві. 

Різновиди перетворювачів частоти 

Їх великий недолік - це постійна швидкість обертання. Щоб змінювати швидкість асинхронних двигунів, використовують частотні перетворювачі Veichi, які допомагають розширити сферу застосування асинхронних електродвигунів. Існує кілька різновидів ПЧ в електромашинах.  

Класифікація частотників: 

  • Індукційні перетворювачі частоти, які працюють на основі двигуна змінного струму. Він ввімкнений в режим генератора. Застосовується подібний пристрій рідко, коли неможливе застосування електронних перетворювачів. 
  • Електронні перетворювачі відрізняються за принципом роботи, і складаються з силової частини, яка виконана на базі деяких мікроконтролерів. Це обладнання використовується для трифазних і однофазних приводів, незалежно від їх призначення.  

Переваги та сфера використання частотних перетворювачів 

Розрізняють частоник з мережею живлення, з проміжною ланкою постійного струму. Існує маса переваг і недоліків подібних пристроїв. 

Переваги частотних перетворювачів:  

  • Економія енергоресурсів  
  • Продовження терміну служби промислового обладнання  
  • Відсутність необхідності проведення техобслуговування 
  • Можливість управління параметрами  
  • Віддалене управління обладнанням  
  • Широкий діапазон потужностей  
  • Захист електродвигуна від аварії 

В основному подібні пристрої використовуються в промисловості.  

Сфера застосування частотників: 

  • Для кранів і вантажопідіймальних машин. Робота кранів пов'язана з постійними зупинками. Щоб перешкоджати розхитуванню вантажів, необхідно регулювати максимальний пусковий момент. Саме для цих цілей застосовуються перетворювачі.  
  • Для нагнітальних вентиляторів димососів. Частотники дозволяють автоматизувати процес горіння. Це істотно підвищує ККД котлів.  
  • Для прокатних валків і конвеєрів. Частотні перетворювачі дозволяють регулювати швидкість переміщення стрічки, перешкоджаючи виникненню ривків і ударів. Це істотно збільшує термін служби обладнання. 

Перетворення частоти дозволяє плавно збільшувати або зменшувати частоту обертання в верстатах, здійснювати реверс. Таке обладнання використовують для модернізації та автоматизації верстатів у металургії. Це дозволяє оптимізувати виробництво. 

 

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7649
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5941
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6761

Новости партнеров

Вверх