Николаевский областной центр здоровья стал Лидером здравоохранения Украины-2019

31.10.2019
1206
Николаевский областной центр здоровья стал Лидером здравоохранения Украины-2019

Николаевский областной центр здоровья стал Лидером здравоохранения Украины-2019, а начальник областного центра здоровья Оксана Баланская награждена Почетной Грамотой «За весомые достижения в охране здоровья нации».

В сообщении Управления здравоохранения Николаевской облгосадминистрации говорится:

Урочистості відбулись з нагоди святкування 1000-ліття української медицини від Святого Агапіта Печерського до сьогодення в рамках ІІ Національної програми «Медичний Олімп України».

Особисті та колективні успіхи висвітлюються на сторінках Книги пошани «Медичний Олімп України», розрахованої на широкий загал суспільства.

Учасників та гостей заходу вітали доктор медичних наук, професор,академік НАМН України, Президент Національної академії медичних наук України Віталій Цимбалюк, народний депутат України, член Комітету Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування, голова підкомітету з питань охорони здоров'я Максим Перебийніс та голова Київської лікарської ради Даніель Карабаєв.

Проект не має аналогів в Україні, а його вагоме значення беззаперечне для суспільства, бо дає високу громадську оцінку досягненням та спонукає розкривати свій потенціал не тільки для нових звершень, а й для подальшого розвитку.

Метою програми є всенародне визнання та вшанування провідних фахівців, керівників закладів та всіх, хто пов’язаний з медичною галуззю. Отримувати заслужену нагороду неймовірно приємно – адже цей диплом доводить, що обраний нами курс руху – правильний.

 

Сьогодні Миколаївський обласний центр здоров’я – соціально значущий заклад області. На базі нашого центру функціонують відділи: інформаційно-аналітичний, здорового способу життя та комунікацій з громадськістю, реформування та інноваційних технологій та інші.

За 2015-2019 роки проведено значну роботу з профілактики захворювань серед населення, збору та аналітики статистичної інформації щодо діяльності медичної галузі Миколаївської області, розширення взаємодії з департаментами та управліннями облдержадміністрації, неурядовими організаціями.

Здійснюється співпраця та координація зусиль медичних та зацікавлених немедичних установ, підприємств, організацій, громадських формувань за створення передумов для зміцнення здоров’я населення, впровадження засад здорового способу життя, надання їм організаційно-методичної допомоги.

Центр здоров’я бере участь у розробці національних, регіональних та місцевих програм, направлених на збереження та зміцнення здоров’я населення, формування здорового способу життя. Окрім того, обласний центр здоров’я виконує організаційно-методичне та інформаційне забезпечення закладів охорони здоров’я, фізичної культури, освіти, засобів масової інформації тощо з питань підвищення гігієнічної культури та оздоровлення всіх верств населення; розробку та (або) розповсюдження матеріалів санітарно-просвітницького характеру, пов’язаних з епідситуацією, крайовою патологією, інфекційними та іншими захворюваннями (науково-популярна література, методичні матеріали, організація радіо-, телепередач, публікацій в пресі, кіно- та відео демонстрацій, пропагандистський кампаній тощо).

Нами започатковано нову для Миколаївської області форму соціальної реклами – пропаганди здорового способу життя – роботу Медичного містечка. Організовано та проведено спільно з обласними закладами охорони здоров’я 12 акцій, із залученням соціально відповідального бізнесу проведено 16 акцій зі скринінгового обстеження населення на рівень глюкози крові, виявлення осіб з підвищеним ризиком розвитку гіпертонічної хвороби (в тому числі, у віддалених районах області).

Залучено бібліотеки міста, де спеціалістами центру проведено лекції, бесіди для учнівської, студентської молоді щодо зміцнення здоров'я населення. Розроблено десятки санітарних бюлетенів та пам’яток щодо профілактики поліомієліту, неінфекційних захворювань, пропаганди здорового способу життя.

У 2017 році Миколаївський обласний центр здоров’я взяв участь у реалізації проекту «Школа практикуючого лікаря», запровадженого Всеукраїнським лікарським товариством. Фахівцями центру здоров’я організовано та проведено дослідження щодо місцевих факторів ризику захворювань.

Спеціалістами центру здоров’я протягом 2016-2017 років у співпраці з бібліотекою ім. Кропивницького реалізовано проект «Школа здоров’я».

Для населення проведено цикл занять з формування здорового способу життя. Метою Проекту є формування прихильності до здорового способу життя у дітей та підлітків.

Закладом здійснюється надання консультативної та організаційно-методичної роботи з питань інтеграції діяльності територіальних інформаційно-аналітичних центрів медичної статистики, впровадження міжнародної системи обліку і звітності з питань охорони здоров'я із забезпеченням цілісності статистичної інформації, вдосконалення і втілення єдиної системи звітності з питань охорони здоров'я в закладах охорони здоров'я та реалізації державної політики з впровадження системи діагностично-споріднених груп у галузі охорони здоров'я.

Обласний центр здоров’я взяв безпосередню участь у проведенні багатьох інформаційних кампаній серед населення, медичних працівників, керівників медичних закладів. Завдяки роботі центру здоров’я забезпечується надання та розміщення значного обсягу інформації з питань охорони здоров’я у місцевих ЗМІ.

Керівник закладу постійно підвищує кваліфікацію та має багатий досвід роботи у складі більше 10 робочих груп, взяла безпосередню участь у заходах з автономізації первинної мережі закладів охорони здоров’я області, організації інформаційної кампанії з питань укладання декларацій з населенням (у тому числі залучена як лектор особисто).

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3599
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7804
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5996
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6803

Новости партнеров

Вверх