Мэр Николаева встретился с жителями микрорайона Матвеевка

25.10.2019
1694

В рамках отчета о своей деятельности Александр Сенкевич провел открытую встречу в микрорайоне Матвеевка.

В сообщении Отдела информационного обеспечения Департамента городского головы говорится:

Зокрема, Олександр Сєнкевич проінформував про те, як формується бюджет міста, про зрушення в медичній сфері та модернізацію інфраструктури КП «Миколаївводоканал».

Крім того, очільник міста звернув увагу на кроки, зроблені для покращення пасажирських перевезень.

Так, було розроблено транспортну стратегію та створено спеціалізоване комунальне підприємство «Миколаївпастранс», для якого закупили 23 сучасні автобуси середньої місткості.

Наразі відбувається будівництво тролейбусної лінії на Намиві та ведуться роботи щодо запуску тролейбусного сполучення в Корабельному районі.

Крім того, міська влада веде переговори щодо залучення кредитних коштів Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку для придбання 30 нових автобусів та 60 тролейбусів, 20 з яких обладнані системою автономного ходу. Під час спілкування з мером мешканці Матвіївки порушили проблему пасажирських перевезень в цьому мікрорайоні.

- Нам би хотілось, щоб транспорт курсував з 6 години ранку й до 12 години ночі. Адже важко повертатися з роботи, - сказав один із мешканців мкр.Матвіївка. Олександр Сєнкевич зазначив, що це питання можна вирішити придбанням додаткових одиниць комунального транспорту, над чим наразі працює міська влада.

За словами мера Миколаєва, цілком слушно було б пустити в Матвіївку частину тролейбусів з системою автономного ходу та автобусів, що планується придбати.

Допоки цього не сталося міська влада звернеться до керівництва підприємства, що обслуговує матвіївські маршрути, з проханням відкоригувати відповідним чином графік руху автобусів.

Також під час зустрічі було поставлено питання щодо ремонту покриття дороги по вул. 1 Піщаній, на ділянці від вул. Матвіївської до вул. Перекопської.

Олександр Сєнкевич зазначив, що протягом останніх років в мікрорайоні активно приводилася до ладу дорожня інфраструктура.

Для реалізації всіх планів необхідний час та відповідне фінансування. Як підкреслив міський голова, він порушену проблему вже обговорював з депутатом міської ради по округу Сергієм Мотузом.

Однак цього року можливості виділити з бюджету кошти для відновлення покриття зазначеної дороги, на жаль, немає.

- Проте ми з Сергієм Мотузом домовилися, що на ремонт даного об’єкту будуть закладені кошти в бюджеті на наступний рік, - сказав Олександр Сєнкевич. – У нас є взаємопорозуміння з депутатським корпусом, що 2020 рік має бути роком доріг та освіти. Крім цього, мешканці міста ставили меру запитання щодо знесення сухих дерев, вирішення проблеми бездомних тварин, ремонту електричного кабелю біля кооперативного житлового будинку тощо.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3605
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7857
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
6007
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6809

Новости партнеров

Вверх