Мэр Николаева Александр Сенкевич встретился с жителями Варваровки

04.11.2019
2452
Мэр Николаева Александр Сенкевич встретился с жителями Варваровки

В рамках отчетов мэр Николаева Александр Сенкевич встретился с жителями микрорайона Варваровка. Несмотря на не очень благоприятную погоду, люди собрались, чтобы послушать отчет и поставить болезненные для них вопросы.

В сообщении Отдела информационного обеспечения Департамента городского головы говорится:

Під час першої, традиційної для всіх зустрічей частини, Олександр Сєнкевич розповів, як функціонує непросте міське господарство.

Практично під час кожної зустрічі він наголошує, наскільки важливо знати депутата по своєму округу, наскільки важливо вимагати від нього виконання своїх обов’язків і спілкуватися з приводу проблем округу. Розповів міський голова про те, як складається і як працює міський бюджет.

На жаль, він не таких розмірів, аби вирішити всі проблеми міста одразу.

До того ж місто частину своїх коштів віддає на функціонування закладів обласного підпорядкування, адже жителі міста там також отримують послуги, наприклад, у обласному онкологічному диспансері.

Чимало уваги приділив Олександр Сєнкевич питанню функціонування комунального транспорту. Адже Варварівка – із тих частин міста, які надзвичайно залежать від нормальної роботи транспортної галузі. І одне з найважливіших питань для цього мікрорайону – наявність якісної питної води.

Мер розповів про початок робіт по прокладенню дюкеру, скільки це коштуватиме міському бюджету, на чию допомогу зараз розраховує Миколаїв, коли і як варварівці отримають воду.

Під час другої частини жителі Варварівки ставили свої питання. І будівництво водогону по Варварівці – одне із найважливіших. Місцевих мешканців хвилювало, скільки коштуватиме кожному будинку отримати воду просто до двору.

Олександр Сєнкевич запевнив, що проект буде побудований таким чином, щоб зробити фінансове навантаження для людей якнайменшим. Одним із перших пролунало питання щодо Варварівського мосту. Звісно, ця транспортна артерія забезпечує всю життєдіяльність мікрорайону.

- Ми вже зробили обстеження мосту. Оголосили тендер на проектування ремонту мосту. Його виграла українсько-полько-китайська кампанія «Гданськмости». На наступному тижні плануємо провести зустріч, в якій, думаю, візьмуть участь народні депутати від нашої області Пасічний і Негулевський. Сподіваємося, до кінця наступного року всі підготовчі роботи будуть завершені. Я особисто вважаю, що на цей час варто було б закрити міст для проїзду великовантажного транспорту. На жаль, поки не виходить. Поки на рівні держави не всі розуміють, що мости – частина національної безпеки, і це проблема не тільки Миколаєва, а і всієї країни, - підкреслив Олександр Сєнкевич.

Пролунала під час зустрічі від місцевих мешканців і подяка міському голові за асфальтовані вулиці, завдяки яким сьогодні можна комфортно діставатися на роботу.

Але для комфорту мешканцям Варварівки не вистачає ще одного дитячого садочку. Втім сьогодні конструктивних пропозицій щодо будівництва ДНЗ не має.

- Сьогодні ми маємо бачення, де можна було б починати будівництво. Але у всіх випадках необхідно буде вирішувати земельне питання. Адже на всіх цих майданчиках є або районні будівлі, які не хочуть віддавати їх місту безкоштовно, незважаючи на потреби мікрорайону, або планують розвиток бізнесу. Але і в одному, і в іншому випадку є предмет для обговорення. І ми будемо намагатися його вирішити. Чесно кажучи, ви маєте розуміти, це питання не наступного року, - зауважив міський голова.

Пролунало також питання щодо підвезення до школи дітей, які мешкають на території дачного кооперативу, що між Варварівкою і Великою Коренихою.

Мер зауважив, що це питання так само, як і питання забезпечення підвезення людей до лікарні №4, - в роботі.

Наостанок Олександр Сєнкевич подякував всім, хто прийшов на зустріч, всім, хто бере участь у житті району і міста, хто займає активну громадянську позицію.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3599
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7815
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5997
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6805

Новости партнеров

Вверх