Мэр Николаева Александр Сенкевич встретился с жителями микрорайона Кульбакино

09.10.2019
1335
Мэр Николаева Александр Сенкевич встретился с жителями микрорайона Кульбакино

В микрорайоне Кульбакино состоялась очередная встреча мэра Николаева Александра Сенкевича с горожанами. Традиционно свой доклад мэр начал с общей информации по городу, после чего подробно остановился на том, что было сделано в Корабельном районе.

В сообщении Отдела информационного обеспечения Департамента городского головы говорится:

Олександр Сєнкевич нагадав, що 2019 був визначений роком медицини, тому значну увагу міська влада приділяла саме цій галузі.

Великий обсяг коштів з міського бюджету було спрямовано на зміцнення матеріально-технічної бази установ сфери охорони здоров'я, зокрема, на комп'ютеризацію медзакладів.

- До комунальної власності прийнято лікарню №5, що розташована у Корабельному районі. Відтепер у нас є п'ять лікарень, які міська влада послідовно модернізує. З березня поточного року в тестовому режимі запрацювала електронна медична картка, а з квітня - електронний медичний рецепт. Наразі розробляється функціонал електронного направлення та лікарняного. Оновлюється обладнання реанімаційних і діагностичних відділень, - сказав Олександр Сєнкевич.

Мер також розповів, що для сімейних амбулаторій коштом міської скарбниці придбали багатофункціональні медичні кейси, який бере із собою на виклик до пацієнта лікар.

- Вони обладнані медичною апаратурою і планшетом, що дозволяє оперативно виконати необхідні маніпуляції, провести обстеження, внести дані до електронної картки пацієнта і виписати направлення до вузькопрофільного спеціаліста. Продуктивною стала друга частина зустрічі, яка пройшла у форматі «питання - відповідь». Мешканці звертали увагу на проблеми мікрорайону, серед яких брак медичних кадрів, а саме - лікаря-педіатра, регулювання графіка руху транспорту у вечірній час, необхідність продовження асфальтування доріг, відновлення Кульбакінського водосховища, відсутність облаштованих зелених зон для відпочинку, ігрових та спортивних майданчиків тощо.

Міський голова зазначив, що у сімейній амбулаторії, розташованої поряд, у мкрн Широка балка, завершується будівництво житла для медичних працівників.

До кінця поточного року планують здати в експлуатацію дві квартири. Туди планують заселити лікарів-педіатрів. Один з них буде працювати у Широкій балці, а іншого переведуть у Кульбакине. Таким чином, кадрова проблема буде вирішена.

Актуальним для мешканців мікрорайону є відновлення курсування громадського транспорту за маршрутом №5 "Кульбакине - завод Океан". Мер повідомив, що перевізник ТОВ "Алан-Техно" відмовився обслуговувати маршрут:

"Найближчим часом на виконком міської ради винесуть проєкт рішення щодо розірвання договору з перевізником та буде об'явлено конкурс на три нових маршрути: №5, №79 та №63".

Олександр Сєнкевич зазначив, що мета міської влади – створити якісну систему пасажирських перевезень та нагадав, що за рахунок кредитних коштів Миколаїв нещодавно отримав 23 сучасних автобуси.

Вперше містом почав курсувати комунальний комфортний пасажирський транспорт, пристосований для потреб городян з інвалідністю.

На черзі - модернізація електротранспортного господарства. Місто планує придбати 60 нових тролейбусів, оновити інфраструктуру, контактні мережі і тролейбусне депо КП "Миколаївелектротранс".

Також за рахунок кредитних коштів місто може отримати 40 автобусів. Частина з них курсуватиме Корабельним районом, зокрема, заїжджатиме і в Кульбакине.

Під час зустрічі мер також повідомив, що наступного року планують провести ремонт харчоблока у школі №44, завершити будівництво огорожі навколо навчального закладу та дитячого майданчика.

Крім того, на замовлення адміністрації Корабельного району розроблено проєкт реконструкції вул. Знам'янської. Наступного року на його реалізацію з міського бюджету планують спрямувати 5,2 млн грн.

Триватимуть і поточні ремонти доріг у Корабельному районі.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7647
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5940
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6761

Новости партнеров

Вверх