Для жителей Николаева с инвалидностью приобрели современный новый спецавтомобиль

06.08.2019
1815
Для жителей Николаева с инвалидностью приобрели современный новый спецавтомобиль

Автопарк социальных служб Николаева, которые занимаются перевозкой маломобильных слоев населения, пополнился новой машиной.

В сообщении Отдела информационного обеспечения Департамента городского головы говорится:

Fiat Ducato придбали за рахунок коштів міської скарбниці та передали на баланс міського територіального центру соціального обслуговування. Ним можуть скористатися люди з інвалідністю, на милицях, після травм, якщо є потреба відвідати лікувальні установи, протезно-ортопедичні підприємства, МСЕК, аптеки тощо.

Крім того, на постійній основі послуги перевезення надаються громадянам з захворюванням нирок для проведення гемодіалізу у стаціонарних медичних установах.

Керівник міста Олександр Сєнкевич відвідав Інгульське відділення міського центру соціального обслуговування та оглянув обновку.

 

- Протягом останніх трьох років ми купуємо транспорт, пристосований для перевезення людей з особливими потребами. Цього року придбано Fiat Ducato, автомобіль обладнано автопідйомником, дуже зручним для використання. Ця машина коштувала 1 млн. 250 тис.грн. Ми плануємо закладати бюджетні кошти на придбання такого автотранспорту і в наступні роки. Тож поступово Миколаїв ставатиме більш зручним для людей з особливими потребами, - сказав Олександр Сєнкевич, відзначивши, що ця машина є сучасною та досить комфортною для перевезення людей з інвалідністю та тих, хто їх супроводжує.

 

А директор департаменту праці та соціального захисту населення Сергій Василенко підкреслив, що транспортна соціальна послуга надається безкоштовно.

Наразі у соціальних служб міста є 6 машин, обладнаних підйомниками: 4 знаходяться на балансі міського територіального центру соціального обслуговування і по одному – на балансі притулку для громадян похилого віку та інвалідів та центру комплексної реабілітації для дітей з інвалідністю.

 

- Найближчого часу ми плануємо створити диспетчерську службу, яка б дозволила надавати послуги з перевезення людей з інвалідністю не тільки в будні, а й вихідні дні. Адже на сьогодні такі послуги надаються у робочий час. За виключенням людей, які потребують проведення гемодіалізу – їх обслуговують в будь-який час за умови, якщо нас завчасно попередять про таку потребу, - додав Сергій Василенко.

 

Після тестування нового автотранспорту Олександр Сєнкевич оглянув Інгульське відділення міського центру соціального обслуговування. Наразі на його базі функціонують декілька факультетів Університету третього віку. І нещодавно було капітально відремонтовано декілька приміщень відділень.

Перевезення здійснюються в робочі дні з 8.30 до 17.00 годин. Попередній запис проводиться у міському територіальному центрі за адресою вул.Морехідна, 9/2 або за телефоном 34-11-74.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7647
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5940
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6761

Новости партнеров

Вверх