Алексей Савченко: «Необходимо объединить все усилия для защиты от разрушения николаевских дорог грузовиками»

13.03.2019
1039
Алексей Савченко: «Необходимо объединить все усилия для защиты от разрушения николаевских дорог грузовиками»

Сегодня все соответствующие структуры Николаевской области объединили усилия и ежедневно делают все от них зависящее, чтобы в рамках действующего законодательства повлиять на ситуацию с перегруженными тяжеловесными автомобилями на дорогах области и привести в этом порядок.

В сообщении Николаевской облгосадминистрации говорится:

Сьогодні усі відповідні структури Миколаївської області об’єднали зусилля і щоденно роблять усе від них залежне, щоб в рамках чинного законодавства вплинути на ситуацію з перевантаженими великоваговими автівками на дорогах області та навести у цьому лад. Про це заявив голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко.

Очільник області відзначив необхідність захисту доріг, які руйнуються через перевантажені фури, які йдуть до портів або транзитом через Миколаївщину.

Так, на території Миколаївської області існує 11 спеціально підготовлених майданчиків під ГВК.

«За моїм нещодавнім дорученням усі вони були обстежені після осінньо-зимового періоду. Вісім із перевірених майданчиків у задовільному стані і можуть використовуватись. По іншим трьом - вже дано доручення якнайшвидше привести їх у робочий стан», - акцентував Олексій Савченко.

За словами голови ОДА, наразі у розпорядженні управління Укртрансбезпеки Миколаївської області є два пересувних ГВК.

Один із них цілодобово працює на київській трасі Н-24. Другий ГВК, який нещодавно повернули після повірки, працює за «окремим графіком» - щоденно на новому місці в будь-якій точці Миколаївської області, де є майданчик.

«Ми пішли таким шляхом – навмисно змінюючи локацію, щоб водії не вибудовували маршрути по його об’їзду. Така своєрідна лотерея для перевізників», - наголошує Олексій Савченко.

Крім того, в рамках чинного законодавства повністю забезпечене функціонування двох наявних ГВК – згідно існуючих постанов зараз забезпечено роботу на цих ГВК по одному працівнику УТБ, та по одному співробітнику управління інфраструктури Миколаївської ОДА. Загалом, з початку року на миколаївських ГВК було перевірено більше півтисячі автівок.

Виявлено більше 60 порушень вагового режиму на загальну суму близько 30 тисяч євро.

Олексій Савченко також відзначив, що найближчим часом область очікує на повернення після повірки ще трьох габаритно-вагових комплексів.

«За моїм дорученням, мій профільний заступник Валентин Гайдаржи днями, перебуваючи у відрядженні в Києві, спілкувався з головою Державної служби України з безпеки на транспорті Михайлом Ноняком і в чергове звернувся до нього з проханням про прискорення передачі нам після повірки ще трьох габаритно-вагових комплексів. Сподіваюся, що це буде зроблено до кінця березня. Окремо підняли питання щодо збільшення штату фахівців, аби вже наприкінці березня ми мали повноцінно працюючі усі п’ять ГВК. Миколаївщина в цих питаннях отримала повну підтримку», - прокоментував він.

Окремо очільник області наголосив, що спілкуючись з Міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном, зокрема й на цьому тижні, він піднімав зазначене питання.

«Акцентував увагу на тому, що нам потрібно в найкоротший термін визначитися по всім питанням і узгодити скоординовану «дорожню карту», як ми всі разом будемо захищати наші дороги, що страждають через перенавантаження. Вдячний Міністру інфраструктури України, керівнику Укртрансбезпеки за те, що нас почули і запевнили у підтримці, бо ми всі разом повинні знайти золоту середину між розвитком нашої портової галузі і збереженням наших доріг», - резюмував Олексій Савченко.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3599
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7816
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5997
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6805

Новости партнеров

Вверх