Благодаря профессионализму николаевских медиков удается спасать жизни рожениц и новорожденных

02.02.2019
1255
Благодаря профессионализму николаевских медиков удается спасать жизни  рожениц и новорожденных

Благодаря профессионализму наших медиков и вниманию со стороны областной власти к основным потребностям медицинской отрасли, удается спасать жизни в экстремальных случаях.

В сообщении Николаевской областной государственной администрации говорится:

      Комментируя случай с родами на Казанкивщини губернатор Николаевской области Алексей Савченко отметил:

«З самого початку, коли я приїхав на Миколаївщину, ми зробили акцент на вирішенні проблем, з якими наші жінки стикаються, коли дають життя майбутньому поколінню. Ще у 2017 році нами було завершено капітальний ремонт акушерсько-гінекологічного відділення Миколаївської обласної лікарні, яке розраховано на 50 ліжок з 3 пологовими залами. Загальна вартість проведеного капремонту - майже 3,3 млн грн. Крім того було придбано сучасне медичне обладнання. Але, ми розуміли, що до вирішення існуючих проблем потрібно підходити системно, тому були запущені процеси оновлення медобладнання та автомобільного парку «швидких». І як бачмо, це дає результат».

      Як доповіли в управлінні охорони здоров’я Миколаївської ОДА, 31 січня до оперативної диспетчерської Миколаївського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф надійшов виклик від стурбованого чоловік, який розповів, що його 21- річна дружина відчула, що почались пологи.

      Сімейна пара - жителі одного з сіл Казанківського району і прийняли рішення самостійно добиратись до лікарні на власному автомобілі, але не розрахували час і перейми почались в дорозі – дитина народжувалась в машині.

       Черговий лікар центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф швидко прийняла вірне рішення – не перериваючи спілкування, на місце події була направлена бригада «швидкої» з Казанки.

      Тим часом чоловік чітко виконував вказівки лікаря телефоном і вже за декілька хвилин жінка народила хлопчика.

     Через 15 хвилин після виклику, на місце прибули медики, які оглянули породіллю та дитину, констатувавши що стан здоров‘я обох задовільний та транспортували їх до лікарні.

«Такий випадок – один із яскравих прикладів, який показує, що рішення про оновлення автопарку швидких було абсолютно вірне і своєчасне, бо ми кожного дня маємо підтверждення тому, що саме завдяки закупленим «швидким» вдаєтьося рятувати людей. Я неодноразово казав і буду повторювати, що 13 автомобілів, які ми закупили у 2018 році – це лише початок. Цьогоріч виділені кошти з обласного бюджету та бюджету міста Миколаєва на закупівлю необхідної кількості «швидких» для обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Крім того, вже закуплено 14 нових автомобілів Renault Duster, які будуть передані до сільських амбулаторій після закінчення їх будівництва. Медичний напрямок цього року ставимо в пріоритеті», - подчеркнул руководитель области.

Новости дня

Читайте еще

Ехал вернуть "золотой батон" - николаевца с оружием задержали у Рады
Мужчина из  Николаевской области, задержанный в пятницу, 22 января в правительственном квартале с оружием, рассказал, что ехал в Раду, «вернуть украденное у нашей страны». Отвечая на вопросы полицейских о причинах визита, он...
24.01.2021
897
Николаевский зоопарк закрыли на карантин
В соответствии с Приказом Управления по вопросам культуры и охраны культурного наследия Николаевского городского совета № 119 от 21.12.2020 “О мерах по предупреждению распространения острой респираторной болезни COVID-19, вызванной коронавируса SARS-CoV-2” с...
01.01.2021
1681
Николаевский облсовет хочет обратиться к Президенту из-за повышения тарифа на отопление
Глава Николаевского облсовета Анна Замазеева созывает депутатов на внеочередную сессию из-за поднятия тарифа на отопление. Об этом она сообщила на своей странице в Facebook. Анна Замазеева рассказала, что к ней обратились депутаты областного совета,...
29.12.2020
903
На Николаевщине нашли поле, усеянное снарядами
Пиротехники аварийно-спасательного отряда специального назначения Главного управления ГСЧС Украины в Николаевской области уничтожили 40 взрывоопасных предметов. Три снаряда мужчина обнаружил во время проведения земельных работ в поле за пгт. Врадиевка. Специалисты ГСЧС...
26.12.2020
749

Новости партнеров

Вверх