Жителям Николаева покажут лучшие американские документальные фильмы

10.04.2019
966
Жителям Николаева покажут лучшие американские документальные фильмы

В рамках IX фестиваля американского кино «Независимое кино для независимых людей» жителям Николаева бесплатно покажут лучшие современные документальные фильмы, было сняты в США.

В сообщении Агентства развития Николаева говорится:

З 11 по 16 квітня в Муніципальній виставковій залі відбудуться ексклюзивні некомерційні кінопокази шести стрічок, які вже презентували на різноманітних світових кінофестивалях і номінували на премію «Оскар».

«У всьому світі постійно зростає інтерес до документального кіно. Американські художні фільми українці досить часто бачать і в кінотеатрах і поза ними. Теж саме стосується і серіалів. Але документальне кіно не так легко знаходить шлях до українського глядача. Документальний фільм створений для того, аби обговорювати питання і проблеми, які хвилюють людей як в Україні, так і в Америці», - каже Анна Сумар, фахівець відділу культури Посольства США в Україні.

Під час фестивалю миколаївці побачать на великому екрані маленьку Америку - країну не марвеловскіх супергероїв, не білозубих красенів зі студійних блокбастерів, але людей. Звичайнісіньких, маленьких людей, які завжди були у фокусі великих авторів незалежного американського кіно в різні його періоди. Фільми, зняті настільки «у зріст» людини і настільки ж безжально до неї.

«Глядач не побачить нудні документальні кінохроніки. Навпаки, ми покажемо йому дивовижні і реальні історії на найактуальніші теми. Самоосвіта, еко-активізм, суспільні стереотипи, подолання себе, фемінізм та історії успіху. Все те, що прийнято називати «трендами». Незважаючи на те, що це фестиваль американського кіно - фільми про проблеми без кордонів, які зачіпають людей незалежно від мови, релігії або кольору шкіри», - розповідає Євген Гомонюк, менеджер з комунікацій КУ «Агенція розвитку Миколаєва».

Гасло фестивалю «Незалежне кіно для незалежних людей». Документальний сет American Showcase, в якому чого тільки немає - від історії впливу 30-сантиметрової ляльки на 60 років американської історії і мільйони жіночих доль, до буднів авторів некрологів з The New York Times і профдеформації п'яти поколінь американських жінок, що обрали своєю професією юриспруденцію. І все це освячене санденсовськимі трофеями та оскарівськими номінаціями.

«Крім усього, на глядачів чекає сюрприз. Всі, хто відвідає кінопоказ, автоматично беруть участь у розіграші шести термокружек з логотипами фестивалю. Чи не так, гарний сувенір на пам'ять», - додають організатори.

 

Фільмів немає в прокаті. Подивитися стрічки можна лише на спеціальних кіномайданчиках. Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Вхід на всі покази - ВІЛЬНИЙ.

Фестиваль проходить за підтримки Посольства США в Україні.

Організатор фестивалю в Миколаєві: КУ «Агенція розвитку Миколаєва» та платформа «My ART», яка займається створенням і підтримкою культурних проектів у Миколаєві.

Анонс и программа на Facebook по ссылке: https://www.facebook.com/events/558764007946909/ 

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3599
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7815
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5997
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6805

Новости партнеров

Вверх