Жители Николаева задолжали за отопление почти 109 миллионов гривен

28.05.2019
1053
Жители Николаева задолжали за отопление  почти 109 миллионов гривен

ОКП «Николаевоблтеплоэнерго» напоминает о необходимости своевременного расчета за потребленные услуги: на 27 мая задолженность имеют 35053 абонента и составляет около 109 миллиона гривен.

В сообщении «Николаевоблтеплоэнерго» говорится:

Підприємство постійно працює над зменшенням заборгованості населення за послуги теплопостачання.

Щодо стягнення дебіторської заборгованості з січня 2019 року абонентам - фізичним особам, які мають значну заборгованість за спожиті послуги теплопостачання, інспекторами відділу по роботі із заборгованістю рознесено більш ніж 40,5 тис. претензій про несвоєчасну оплату на загальну суму 174,3 млн. грн., проведено роз’яснювальну роботу з понад 14 тис. боржниками-фізичними особами щодо механізму оформлення державних субсидій чи оформлення договору реструктуризації боргу за послуги з централізованого опалення. Укладено 473 договорів реструктуризації боргу населення на 2,69 млн.грн.

Проводиться діяльність з підготовки матеріалів для стягнення заборгованості в судовому порядку. Згідно реєстру боржників по інтервалам, строку та розміру боргу визначаються боржники, по яким першочергово формуються справи для роботи з існуючою заборгованістю.

Так з початку 2019 року було подано до місцевих судів 265 позовів по фізичним особам на суму 3 352, 54 тис., які мають значну суму боргу за отримані послуги з теплопостачання. Після винесення судом рішення про стягнення заборгованості за спожиті послуги теплопостачання, боржник зобов’язаний виконати його у повному обсязі. Законом України передбачено, що судове рішення обов’язкове для виконання на всій території України. У разі його не виконання, підприємство звертається для примусового стягнення боргу до Державної виконавчої служби. У державного виконавця, який проводить виконавчі дії відповідно до Закону України «Про виконавче провадження», є багато заходів для стягнення боргів в примусовому порядку. Це арешт рухомого та нерухомого майна з подальшим його вилученням та продажем з метою погашення заборгованості, стягнення боргу з заробітної плати, пенсії тощо.

Також, судом може бути обмежено право виїзду боржника за кордон.

На виконання доручення апаратних нарад від 08.05.2019 року з питань взаємодії державної виконавчої служби та комунальних підприємств по стягненню заборгованості з побутових споживачів за комунальні послуги, починаючи з 17 травня, працівники ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» спільно з представниками Державної виконавчої служби м.Миколаєва здійснюють виходи по квартирах боржників.

Так, 20.05.2019 року спільно з старшим державним виконавцем Заводського відділу ДВС м. Миколаїв ГТУЮ в Миколаївській області Запольським В.М. було здійснено опис та арешт майна боржника, який мав заборгованість за послуги теплопостачання у розмірі 15 тис. грн, а саме автомобіля Мазда, для подальшої його реалізації на прилюдних торгах ДП «СЕТАМ».

Також нагадуємо, що згідно з рішенням КСУ по справі 3-368/2018(5259/18) від 15.05.2019 р. про визнання неконституційною вимогу положення ч. 2, ст. 26 ЗУ «Про виконавче провадження», авансування виконавчого провадження не здійснюється, що надає нашому підприємству право пред’являти до відділів державної виконавчої служби судові накази без сплати авансового внеску (це біля 10 тис. судових наказів та виконавчих листів), які раніше не пред’являлися із-за необхідності сплачувати біля 1,8 млн грн. авансового збору.

Якщо абоненти не мають можливості своєчасно сплачувати за послуги теплопостачання, наше підприємство пропонує укласти договір реструктуризації.

Договір реструктуризації - це фактично зміна умов розрахунків за послуги теплопостачання, коли для боржника пропонується зручна розстрочка виплат боргу. Для укладення договору реструктуризації необхідно мати при собі: паспорт, ідентифікаційний код, сплатити 30% від суми боргу та сплати судових витрат.

Радимо боржникам бути свідомими і розуміти, що у правовій державі виконання рішення суду є обов'язковим для кожного громадянина України.

 

Для укладення договору реструктуризації чекаємо за адресами:

- для абонентів Інгульського, Заводського, Центрального районів

– Пр. Центральний, 141-Б, каб. № 11, вул. Ген. Свиридова 40/1, 4 поверх - для абонентів Корабельного району

– в приміщенні ЖЕКу №20, вул. Рибна, 1-б, каб.№8

 

Телефони для довідок: 46-51-30, 46-37-25, 72-15-46 ОКП «Миколаївоблтеплоенерго»

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7650
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5941
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6762

Новости партнеров

Вверх