В ОТГ Николаевской области появятся ЦНАП и каждый житель будет получать свободный доступ к админуслугам

22.01.2019
760
В ОТГ Николаевской области появятся ЦНАП и каждый житель будет получать свободный доступ к админуслугам

В первом полугодии 2019 году в ОТГ Николаевской области будут созданы 7 центров предоставления административных услуг.

В сообщении Николаевской облгосадминистрации говорится:

      Зокрема, центри будуть створені у Ольшанській, Олександрівській, Коблівській, Казанківській, Доманівській, Воскресенській, Березанській ОТГ.

      Про це повідомив заступник голови Миколаївської ОДА Євген Шевченко, 22 січня, під час зустрічі з керівниками об’єднаних територіальних громад області.

      В ході зустрічі обговорювалось питання участі ОТГ в програмі «U-LEAD з Європою» «Покращення якості надання адміністративних послуг для населення (допомога громадам у створені та модернізації ЦНАП)».

       Умови участі досить прості - потенційний учасник, в разі якщо ОТГ дійсно потребує створення ЦНАПу, має подати заявку та знайти придатне приміщення.

       Зі свого боку U-LEAD надає інституційну та матеріальну допомогу.

       Зокрема це: розробка технічних завдань для ЦНАП, консультаційна допомога у створенні/модернізації ЦНАП, тренінги для персоналу, інформування та залучення населення, допомога у створенні дизайну/зонування/візуалізації ЦНАП, надання меблів, офісної техніки, ПК для ЦНАП, в разі необхідності забезпечення ЦНАП електронною системою керування чергою тощо.

      Наразі вже 6 громад та 2 міста Миколаївської області співпрацюють з U-LEAD у цьому напрямку. Євген Шевченко закликав ті громади, які ще не взяли участь у програмі, якомога швидше подати відповідну заявку.

«Вільний доступ до адміністративних послуг - один з критеріїв розвитку держави. Вважаю, що ЦНАП має бути в кожній ОТГ, щоб люди не витрачали зайві сили і час для вирішення простих питань. Завдяки підтримці європейських партнерів маємо всі умови, щоб цього досягти. На сьогодні є ще громади, які не подали заявки, закликаю вас зробити це якомога швидше», - подчеркнул заместитель губернатора Николаевской области Евгений Шевченко.

      Він також нагадав присутнім про ініціативу голови Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка щодо приведення всіх соціально важливих об’єктів у відповідність до сучасних Державних будівельних норм.

       Зокрема, всі центри надання адміністративних послуг в ОТГ області мають бути забезпечені засобами доступності для осіб з інвалідністю.

       Голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко також прокоментував важливість створення центрів надання адміністративних послуг в об’єднаних територіальних громадах області:

«Започаткована Президентом України Петром Порошенком реформа децентралізації дає громадам значні можливості для покращення життя своїх жителів. У цьому аспекті велику роль відіграє доступність до адміністративних послуг. Тому кожна ОТГ повинна мати власний ЦНАП».

      Нагадаємо, що на Миколаївщині працює 24 центри надання адміністративних послуг, у тому числі 5 міських і 19 районних.

       Миколаївська область серед лідерів за кількістю надання адміністративних послуг через ЦНАПи районних державних адміністрацій.

       186 видів послуг – найвищий показник по Україні.

       У 2018 році через центри надання адміністративних послуг мешканці області отримали майже 329 тисяч послуг.

      У 2018 році у центрах надання адміністративних послуг Южноукраїнська та Миколаївської міської ради впроваджено надання адміністративних послуг з оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки та паспорта громадянина України для виїзду за кордон.

       У роботі центрів надання адміністративних послуг запроваджуються хмарні технології.

       З січня 2017 року працює портал адміністративних послуг Миколаївської області http://e-admin.mk.gov.ua.

       В області запроваджено єдиний документообіг між центрами надання адміністративних послуг та суб’єктами надання послуг.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3601
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7817
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
6001
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6806

Новости партнеров

Вверх