В Николаеве рассказали о первых результатах программы восстановительного правосудия

24.05.2019
678
В Николаеве рассказали о первых результатах программы восстановительного правосудия

Пять успешно завершенных дел, еще три получат решения в ближайшее время.

В сообщении Пресс-службы Главного территориального управления юстиции в Николаевской области говорится:

Такі результати показали перші місяці реалізації пілотного проекту "Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину" на Миколаївщині.

Про це розповіли сьогодні під час засідання круглого столу, що відбувся на базі Прокуратури Миколаївської області.

За словами директора Координаційного центру з надання правової допомоги Олексія Бонюка, відновне правосуддя важливе не лише для потерпілих та правопорушників, але й для всього суспільства.

«Практика відновного правосуддя, яка існує в багатьох країнах світу, дає змогу суспільству отримати людину, яка не отримала негативного досвіду за гратами та готова повернутися до нормального життя. Тож в ідеалі потрібно по максимуму долучати громади до участі в процесі медіації», - зазначив О. Бонюк.

Важливість та своєчасність запровадження проекту відновного правосуддя відзначив і перший заступник прокурора Миколаївської області Олександр Білоус:

«Ми маємо констатувати, що дитяча злочинність є, і безумовно відповідальність має бути. Втім ми бачимо, що діти, які відбули покарання більше спрямовані на повторення злочинів, ніж на виправлення. За допомогою проекту в наших руках є можливість дати їм шанс уникнути цього середовища».

Протягом засідання учасники проговорили всі етапи реалізації проекту, від перших робочих зустрічей до конкретного результату.

Це дало змогу визначити ряд проблем, над якими ще варто попрацювати.

Зокрема, йшлося і про необхідність та важливість роботи не тільки з самими неповнолітніми, але й з їхніми батьками та оточенням.

Адже зрозуміло, що дитина може визнати провину та бути налаштованою на виправлення, але вона повертається до тієї ж середи, яка можливо і спонукала її до правопорушення.

Крім цього, йшлося й про профілактичну роботу з молоддю, адже ми всі знаємо що проблему легше попередити, ніж потім її вирішувати.

«Спільними зусиллями ми маємо показати дітям як себе реалізувати не вступаючи в конфлікт із законом, замотивувати їх займатися суспільно-корисною діяльністю», - відзначив начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк.

Нагадаємо, що пілотний проект «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні злочину» розпочався два місяці тому на базі системи надання безоплатної правової допомоги у Донецькій, Одеській, Львівській, Луганській, Миколаївській та Харківській областях.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7646
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5940
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6761

Новости партнеров

Вверх