В Николаеве начали реконструкцию Соборной площади

03.06.2019
1033
В Николаеве начали реконструкцию Соборной площади

Сегодня в Николаевском городском совете состоялось рабочее совещание по реконструкции площади Соборная. Именно сегодня подрядчик приступил к выполнению работ.

В сообщении Отдела информационного обеспечения Департамента городского головы говорится:

До участі у нараді запросили представників ЗМІ, зважаючи на резонансність навколо даної теми.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич відзначив, що сьогодні у всіх бажаючих є можливість поставити будь-які питання, аби уникнути непорозумінь чи безпідставних припущень.

- Ще два роки тому було прийнято рішення про створення у Миколаєві публічного простору - безбар’єрного, пристосованого для проведення масових заходів, багатофункціонального. Проведено відкритий конкурс ідей. Найкращу концепцію реконструкції обрали городяни шляхом голосування. Потім виготовили проект, який погодила архітектурно-містобудівна рада. Здійснено геодезичні та інші дослідження, оголошено тендер та визначено виконавця робіт, - нагадав керівник міста.

Директор департаменту житлово-комунального господарства Сергій Коренєв додав, що переможця конкурсу ідей було визначено 6 жовтня 2017 року. Ним стало ТОВ «Урбан Констракт».

- У січні 2019 року експертизу пройшла проектно-кошторисна документація, на цій підставі оголошено торги. Аукціон відбувся на початку травня, а 16 травня підписано договір з переможцем - ТОВ "БВК "ПИК - СТРОЙ". Компанія має необхідний досвід реалізації подібних проектів,- сказав Сергій Коренєв.

До речі, все майно громади, що наразі знаходиться на площі, буде максимально збережено та використано за призначенням. Так, зелений газон перемістять в Каштановий сквер, демонтовані світильники передадуть балансоутримувачам, сміттєві урни встановлять в інших місцях.

Керівник ТОВ "Урбан Констракт" Євген Парулава акцентував увагу, що основна ідея реконструкції головної площі Миколаєва – створення мультифункціонального відкритого громадського простору.

- Щомісяця у Миколаєві проводяться масові заходи, та, на жаль, досі немає пристосованого для цього простору, - сказав Євген.

Керівник компанії-проектувальника спростував чутки про те, що «площу закатають в бетон». Він поінформував, що покриття буде з граніту. Це натуральний матеріал, що захищатиме від спеки. Дерева будуть висаджені в термоконтейнери з автоматичним поливом.

Таким чином, зелені насадження зберігатимуться взимку. Частина малих архітектурних форм, розташованих на площі, буде мобільною, переміщуватиметься в залежності від потреби городян.

Для комфорту миколаївців на площі влаштують два світлодинамічних фонтани. Увечері вони будуть задіяні в світлодинамічному шоу, а вдень у спекотний період охолоджуватимуть навколишній простір.

Проектом передбачено облаштування сучасного освітлення, відеоспостереження, прихованих інженерних мереж та комунікацій.

Директор підприємства-підрядника ТОВ "БВК "ПИК - СТРОЙ" Марина Лозовенко подякувала проектанту за гарне й неординарне рішення...

- ... і за фонтани, що у вас тут з’являться… Ми, одесити, будемо вам заздрити, - такої площі у нас немає. Що стосується робіт, готова щотижня зустрічатися з журналістами на будмайданчику та розповідати про хід реконструкції. Ми працюємо прозоро та відкриті для спілкування, - сказала пані Марина.

Директор підприємства підкреслила, що при наявності повного фінансування роботи будуть завершені до Дня міста Миколаєва.

Що стосується досвіду у реалізації подібних проектів, ТОВ "БВК "ПИК - СТРОЙ" має у доробку суттєвий перелік реконструйованих об’єктів: Приморський бульвар (виконано ще 12 років тому), Тираспільська площа, Алея Слави у парку Шевченка, парк Перемоги в Одесі.

Крім того, Андріївський узвіз та Володимирська гірка у Києві.

Олександр Сєнкевич ще раз підкреслив, що проект реконструкції обрали миколаївці шляхом відкритого голосування.

- Ми говоримо про це з 2016 року. Давайте дозволимо зробити Миколаїв кращим! Це не означає, що ми зупиняємося і займаємось лише площею. Продовжуємо ремонтувати покрівлі, каналізаційні колектори, реконструювати очисні споруди, збудовані в 1973 році… Все повинно виконуватись паралельно: і труби, і дороги, й місця для дозвілля городян, щоб люди могли збиратися, відпочивати та радіти життю, - сказав мер Миколаєва. – Проект реконструкції неодноразово обговорювався з депутатами міської ради. Ми хочемо зробити цивілізований міський публічний простір.

В подальшому проектом передбачена часткова реконструкція бульвару адмірала Макарова (так званого верхнього БАМУ), зокрема, передбачено облаштування гарної зеленої зони.

Сухі тополі знесуть, висадять нові дерева та зроблять чудовий зелений газон, на якому миколаївцям буде зручно відпочивати та спілкуватися.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3600
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7817
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
6001
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6806

Новости партнеров

Вверх