Процедура урегулирована: в Николаеве неправильно припаркованный автомобиль будут эвакуировать на штрафную площадку

05.12.2018
1206
Процедура урегулирована: в Николаеве неправильно припаркованный автомобиль будут эвакуировать на штрафную площадку

Урегулирована процедура наказания нарушителей, которые неправильно припарко вали свій автомобиль. Данным вопрос комментирует начальник Главного территориального управления юстиции в Николаевской области Роман Возняк:

      Врегульовано процедуру тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів, зберігання таких транспортних засобів на спеціальних майданчиках і стоянках, а також їх повернення. Відповідна постанова Кабінету Міністрів України від 14 листопада 2018 року № 990 «Про затвердження Порядку тимчасового затримання інспекторами з паркування транспортних засобів та їх зберігання» набула чинності 29 листопада.

      Інспектор з паркування доставлятиме транспортні засоби на спеціальний майданчик або стоянку у випадку порушення водієм правил зупинки, стоянки, неоплати вартості послуг паркування (якщо транспортний1 засіб істотно перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеки руху), а також паркування на місцях, призначених для безкоштовного паркування, за відсутності відповідних пільг.

      Доставляти автомобіль на спецмайданчик або стоянку будуть з допомогою евакуаторів. Для доставки також можуть використовуватися евакуатори, що належать підприємствам, які займаються транспортуванням транспортного засобу, з якими органами місцевого самоврядування укладено договори. Евакуація здійснюється після складання акту огляду та тимчасового затримання у присутності двох понятих та особи, яка доставляє його на майданчик.

Місце розташування авто має бути обов'язково зафіксоване в режимі фото/відеофіксації із зазначенням обставин порушення: дати, часу, місця розташування транспортного засобу відносно нерухомих об'єктів та географічних координат, інших ознак наявності складу адміністративного правопорушення.

При здійсненні фотографування обов'язкова наявність не менше двох зображень у різних ракурсах, а у разі фіксації несплати вартості платної парковки - додаткове зображення, яке фіксує відсутність під лобовим склом документа про оплату парковки.

Уся ця інформація негайно, але не пізніше наступного робочого дня з дати встановлення відповідальної особи, вноситься до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Якщо водій був присутній при затриманні та порушення неможливо усунути на місці, інспектор складає акт і виносить постанову у справі про адмінпорушення, а якщо правопорушення може бути усунено у максимально короткий строк, інспектор не складає вказаний акт і не здійснює тимчасове затримання авто.

Якщо порушення зафіксовано в режимі фотографування (відеозапису) інспектор зобов'язаний розмістити на лобовому склі транспортного засобу:

- копію постанови про притягнення до адміністративної відповідальності - якщо технічні можливості дозволяють встановити відповідальну особу, або

- повідомлення про притягнення до адміністративної відповідальності - якщо технічні можливості не дозволяють встановити відповідальну особу.

     Інспектори зобов'язані невідкладно інформувати про тимчасове затримання транспортного засобу відповідні підрозділи Нацполіції із зазначенням номерного знаку, точного часу його затримання і місця зберігання, розміщувати таку інформацію на офіційному веб-сайті виконавчого органу відповідної місцевої ради, а також передавати повідомленняпро тимчасове затримання транспортного засобу на мобільний номер та електронну адресу, які вказані у Єдиному державному реєстрі транспортних засобів.

      Строк затримання транспортного засобу обчислюється з моменту складання акту, а строк зберігання - з моменту доставлення транспортного засобу на спеціальний майданчик чи стоянку. Затримані транспортні засоби повертають після оплати вартості послуг з доставки і зберігання і сплати штрафу.

      Якщо під час його транспортування або зберігання транспортний засіб було пошкоджено, то заподіяні збитки відшкодовуються за рахунок суб'єкта господарювання, який надає послуги з транспортування або зберігання транспортних засобів або відповідного страхового відшкодування полісу обов'язкого страхування автоцивільної відповідальності.

По информации Главного территориального управления юстиции в Николаевской области.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7646
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5940
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6761

Новости партнеров

Вверх