Николаевские полицейские будут блокировать или эвакуирует авто за нарушение правил парковки

05.02.2019
2243
Николаевские полицейские будут блокировать или эвакуирует авто за нарушение правил парковки

Министерством внутренних дел Украины обновлено Инструкцию по оформлению полицейскими материалов об административных правонарушениях в сфере обеспечения безопасности дорожного движения, зафиксированные не в автоматическом режиме.

Начальник Главного территориального управления юстиции в Николаевской области Роман Возняк консультирует:

Міністерство внутрішніх справ наказом від 20 грудня 2018 № 1040 «Про затвердження Змін до Інструкції з оформлення поліцейськими матеріалів про адміністративні правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксовані не в автоматичному режимі», оновило порядок тимчасового затримання транспортних засобів (набуде чинності з дня офіційного опублікування).

«Евакуювати транспортний засіб на штрафмайданчик можна виключно за умови, що його розміщення істотно перешкоджає дорожньому руху або створює загрозу безпеки або розміщено на місцях, призначених для паркування транспортних засобів, якими управляють водії з інвалідністю. У інших випадках тимчасове затримання проводиться шляхом блокування за допомогою технічних пристроїв» - зауважив Роман Возняк.

Тимчасове затримання транспортного засобу здійснюється також у разі виявлення транспортного засобу боржника, оголошеного в розшук відповідно до статті 36 Закону про виконавче провадження.

 

«У разі тимчасового затримання транспортного засобу складається акт огляду. Місце розташування такого транспортного засобу має бути обов'язково зафіксовано в режимі фотографування (відеозапису) крім випадків тимчасового затримання транспортного засобу боржника. Зображення або відеозапис разом з іншою інформацією про адмінправопорушення негайно, але не пізніше чим впродовж наступного робочого дня з дня встановлення відповідальної особи, вносяться до Реєстру адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху» - наголосив начальник управління Роман Возняк.

Якщо водій, який вчинив правопорушення, був присутнім при тимчасовому затриманні і порушення неможливо усунути на місці, поліцейський оформляє протокол, в якому робиться відповідний запис про тимчасове затримання транспортного засобу із зазначенням інформації про складання акту огляду та тимчасового затримання. Якщо правопорушення може бути усунуте водієм у максимально короткий термін, поліцейський не проводить тимчасове затримання і оформляє протокол про адміністративне правопорушення. При цьому акт огляду і тимчасового затримання, якщо його вже склали, долучається до рапорту поліцейського про факт появи водія на місці правопорушення у момент виконання робіт із завантаження транспортного засобу.

 

«У випадку відсутності водія поліцейський залишає на місці, де був автомобіль, або під склоочисниками заблокованого автомобіля повідомлення про тимчасове затримання транспортного засобу і необхідності прибуття такого водія до територіального органу Нацполіції для оформлення протоколу або винесення постанови» - зауважив Роман Возняк.

Також інформація про таке затримання негайно передається на мобільний номер і на адресу електронної пошти відповідальної особи, внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів.

Вказана інформація повинна містити відомості про адресу сайту, на якій особа може ознайомитися із зображенням або відеозаписом транспортного засобу у момент здійснення адміністративного правопорушення, а також про місце його зберігання.

Розблокування транспортного засобу здійснюється поліцейським після складання протоколу про адміністративне правопорушення або винесення постанови у справі про адміністративне правопорушення.

Про місце зберігання тимчасово затриманого транспортного засобу поліцейський повідомляє водія при складанні протоколу, а у разі його відсутності - у чергову частину територіального органу Нацполіції. Умовами повернення транспортного засобу є оплата вартості послуги з транспортування і зберігання транспортного засобу у розмірі, встановленому спільним наказом МВС і Мінекономрозвитку, а у разі винесення постанови про накладення стягнення у вигляді штрафу - його сплати.

Крім того, врегульовано порядок розгляду справ про адміністративне правопорушення за порушення правил зупинки, стоянки, парковки транспортних засобів, зафіксоване в режимі фотографування (відеозапису).

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7653
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5942
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6762

Новости партнеров

Вверх