Мэр Николаева Александр Сенкевич обсудил вопросы сотрудничества с представителями Посольства Республики Корея в Украине

12.04.2019
1186
Мэр Николаева Александр Сенкевич обсудил вопросы сотрудничества с представителями Посольства Республики Корея в Украине

Мэр Николаева Александр Сенкевич встретился с представителями делегации Посольства Республики Корея в Украине - Чрезвычайным и Полномочным Послом Республики Корея в нашей стране господином Ли Янг Гу, консулом Республики Корея в Украине господином Сео Кванг-Хён. Стороны обсудили вопросы двустороннего сотрудничества.

В сообщении Отдела информационного обеспечения Департамента городского головы говорится:

Цього року у Миколаєві почала працювати корейська компанія Posco Daewoo, провідна корпорація в сфері торгівлі зерном, вугіллям, сировинними ресурсами, металопродукцією, хімічним сировиною і добривами.

Пан Лі Янг-Гу підкреслив, що Posco Daewoo стала першою корейською компанією, що має в управлінні зерновий термінал за кордоном. Та й історія у цього підприємства дуже давня й цікава.

Олександр Сєнкевич зазначив, що іноземні інвестори можуть розглядати міського голову, як свого бізнес-посла на Миколаївщині.

- Мої двері завжди відкриті для інвесторів, я готовий допомагати в будь-яких питаннях. Як відомо, децентралізація бюджету дала місцевій громаді можливість отримувати більше коштів та самостійно вирішувати, як їх витрачати. Також ми можемо заробляти: кошти від оренди землі, податок на заробітну плату йдуть до міської скарбниці. Чим більше людей працюють в нашому місті, тим більше грошей у бюджеті.

Мер Миколаєва підкреслив, що місто може сприяти підготовці кваліфікованих кадрів технічного спрямування, які будуть необхідні для нових підприємств.

Під час минулої зустрічі у 2018 році сторони обговорювали питання щодо створення та розвитку індустріального парку у Миколаєві. Пан Посол нагадав, що Корея - лідер у розвитку індустріальних парків, у країні їх більше тисячі, і більшість з них орієнтовані на експорт.

За словами Лі Янг-Гу, Миколаїв – привабливе місто для створення індустріального парку, адже розташовано близько до моря.

Мер повідомив, що у липні минулого року Миколаївська міська рада прийняла рішення щодо створення індустріального парку на терит

орії Миколаєва, а в листопаді його було внесено до державного реєстру індустріальних парків України. Площа одного з перших індустріальних парків південного регіону країни складає 36 гектарів, проведені необхідні комунікації.

Однією з важливих переваг для інвесторів є функціонування в місті морських портів.

Олександр Сєнкевич передав Надзвичайному та Повноважному Послу Республіки Корея в Україні пану Лі Янг-Гу листа з проханням розглянути можливість розповсюдження пропозиції про співпрацю серед потенційних корейських інвесторів з метою залучення керуючої компанії з Кореї, яка могла б бути зацікавлена у здійсненні господарської діяльності на території парку.

Представник Республіки Корея під час зустрічі презентував Миколаївському міському голові технології щодо створення smart-ферм, що набувають великої популярності у світі та Кореї, зокрема.

- Це інноваційна концепція, що акумулює сучасні технології та людські ресурси. Ми бачимо переваги для розвитку smart-ферм саме в Україні, зважаючи на наявність IT-ресурсів, вигідне географічне положення, кваліфіковані кадри. Це хороша можливість розвивати вітчизняне виробництво для освоєння європейських ринків збуту, - розповів пан Лі Янг-Гу.

Підсумовуючи результати обговорення, Олександр Сєнкевич заявив, що готовий підтримувати будь-які ідеї та співпрацювати з інвесторами, які вкладатимуть кошти у Миколаїв.

- Ми зацікавлені у взаємовигідному партнерстві. Моя мета, як міського голови, сприяти розвитку Миколаєва, відкривати його світу та підвищувати комфорт проживання для місцевих мешканців.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3564
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7646
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
5940
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6761

Новости партнеров

Вверх