Алексей Савченко: «Строительством дорог в Николаевской области должны заниматься компании с мировым именем»

11.04.2019
1258
Алексей Савченко: «Строительством дорог в Николаевской области должны заниматься компании с мировым именем»

Антимонопольный комитет Украины разблокировал тендер на проведение капитального ремонта участка трассы Н-14 «Александровка-Кропивницкий-Николаев» стоимостью 1 миллиард 108 миллионов гривен.

В сообщении Николаевской ОГА говорится:

Сама ж ділянка на дороги протяжністю 37 км (км 198+300 – км 235+614) виконуватиметься в бетоні – відповідно до проекту. Про це повідомив голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко.

Нагадаємо, що після завершення торгів одна із фірм намагалася заблокувати зазначений тендер через нібито невідповідність вимог та умов.

Як пояснив Олексій Савченко, фірму, що поскаржилась на оголошений тендер, не влаштовувало, що серед умов тендеру була чітко зазначена обов’язкова необхідність наявності досвіду виконання робіт в бетоні і наявність спеціалізованої техніки.

Водночас, керівництво і власники зазначеної компанії нещодавно були помічені у намаганні штурмувати одеську службу автомобільних доріг.

«Наша сьогоднішня перемога в АМКУ – це чи не найперший випадок, коли горезвісних ділків поставили на місце. До цього, протягом останніх років, вони блокували масштабні тендери, затягували їх, шантажуючи усіх не тільки по Миколаївській області, а й по іншим регіонам України. Ми змогли у законний спосіб сказати – досить! Це серйозний сигнал потужним компаніям зі світовим ім’ям – долучайтеся до участі в тендері, змагайтеся на прозорих умовах з чіткими правилами за 1,1 млд грн, перемагайте і побудуйте якісну дорогу. Роботи в цьому напрямку у нас ще багато», - прокоментував Олексій Савченко.

Очільник області підкреслив, що Миколаївщина заслуговує на сучасні та якісні дороги, а їх будівництвом мають займатися компанії, що мають досвід і бездоганну репутацію на ринку.

Адже це надасть і відповідну гарантію якості.

«Миколаївщина заслуговує на сучасні та якісні дороги. Я неодноразово наголошував, що ставлю за мету собі і своїй команді створити умови для того, щоб на будівництво доріг у нашому регіоні прийшли саме компанії зі світовим ім’ям. Перепон цьому було дуже і дуже багато – від недобросовісних підрядників, які буквально вросли в дорожню галузь області і не пускали конкурентів, корупційних спайок, які вибудовувалися десятиліттями, до банальної відсутності фінансового ресурсу, що робило наші замовлення не цікавими для потужних компаній. Я обіцяв, що зроблю все, щоб показати таким компаніям привабливість і умови рентабельності виконання будівельних дорожніх робіт на Миколаївщині. Я мріяв і продовжую мріяти, щоб за перемогу у тендерах на будівництво наших доріг змагалися компанії, які відомі на цьому ринку у світі. Сьогодні ця мрія стала на крок ближче. На значний крок», - зазначив голова ОДА Олексій Савченко.

Очільник області подякував за підтримку Миколаївщини – Президенту України Петру Порошенку, голові Уряду Володимиру Гройсамну, міністру інфраструктури України Володимиру Омеляну та голові Укравтодору Славоміру Новаку.

«Андрій Максименко і весь колектив служби автомобільних доріг області, ви сьогодні довели і дали сигнал усім, що Миколаївщина здатна захистити свої інтереси і заслуговує на якісні дороги. Окремо дякую Антимонопольному комітету України за зважене рішення, яким скарга позивача була скасована і проведення тендеру розблоковане. Вітаю громаду Миколаївщини! Результатом буде якісне сполучення між Миколаєвом і Кропивницьким», - резюмував Олексій Савченко.

Нагадаємо, що наразі вже розпочаті підготовчі роботи по будівництву цієї ж дороги на 4х інших ділянках вартістю 378 млн грн.

Першочергові ремонтні роботи проводитимуть на ділянках доріг, які проходять через населені пункти Водяно-Лорине і Возсіятське та автошляху між ними.

Новости дня

Читайте еще

Автогражданка и ДГО: как можно сэкономить на страховках?
По статистике Министерстве внутренних дел в Украине, в среднем, каждые три минуты происходит ДТП. Последствия любой аварии - поиски виноватой стороны и дорогостоящий ремонт автомобилей-участников аварии. Чтобы решение подобных дорожных форс-мажоров проходил...
22.09.2021
3600
«Благодаря таким людям мы живем»: жители Николаева выразили признательность промышленнику Дерипаске за медцентр, который спас более тысячи жизней
Николаевские журналисты собрали реальные истории людей, которых вернули к жизни врачи Медицинского центра для лечения внебольничной пневмониеи.Врачи и спасенные ими люди стали настоящими героями украинских СМИ, как и уникальный медцентр Николаева. «За...
07.09.2021
7817
В Николаеве открывается настоящий РОБОПАРК
На огромной территории площадью 1000м2 в ТЦ «МОЙ ДОМ» будут собраны самые современные роботы со всего мира. Вашему вниманию будут представлены саме современные и не обычные роботы со всего мира: Робот- аниматроник в обличии великого Элвиса Пресли, исполнит свои лучшие...
07.09.2021
6001
«Вирус не исчезает, он мутирует» — врач рассказала, как Дерипаска помогает антиковидному госпиталю отразить третью волну пандемии
Николаевский антиковидный госпиталь собирается дать отпор новой армии противников – штаммам «Дельта», «Лямбда» и «британскому». Об этом в интервью журналистам рассказала Людмила Пихтерева, заведующая инфекционным госпиталем при городской больнице №5. Она отметила...
05.08.2021
6806

Новости партнеров

Вверх